Boode WaterwellLeeg

Lichtdoorlatende panelen in de juiste kleur

Zoals jullie eerder konden lezen, produceren en installeren wij composiet lichtstraten voor waterbedrijf Evides. Als onderdeel van het omvangrijke renovatieproject op de productielocatie Berenplaat. Dat is de grootste drinkwaterzuiveringslocatie van Nederland in Spijkenisse.

 

Wendy Amting is als onze werkvoorbereider en projectleider nauw betrokken bij dit uitdagende project.

 

Esthetisch doel

“De originele lichtstraten stammen uit de jaren zestig van de vorige eeuw, toen dit complex is gebouwd. Het één op één vervangen van de lichtstraten dient met name een esthetisch doel: het polyester is vergeeld. De intentie van de architect moet gewaarborgd blijven. De insteek is dat de licht doorlatende panelen één worden met het beton. Onze uitdaging ligt in de juiste kleur zoveel mogelijk te benaderen. De lichtstraten meten elf bij vier meter!”

 

Speciaal transport

Wendy: “Dit is een heel grote klus voor ons: we werken met een aantal collega’s een halfjaar aan de voorbereiding! Op dit moment hebben we de juiste kleur bijna benaderd en moeten er slechts puntjes op de ‘i’ worden gezet. De mallen worden al gebouwd. Dat doen we met een grote groep, hier op onze locatie in Werkendam. De lichtdoorlatende panelen gaan vervolgens op speciaal transport naar de Berenplaat. Waar we de panelen ook zelf gaan monteren”

 

Uitdaging

“Voor mij als werkvoorbereider en projectleider is dit project een leuke uitdaging”, vertelt Wendy. Het is zo omvangrijk, dat vooraf niet altijd valt te voorzien wat er allemaal bij komt kijken. De uitdagingen liggen in de voorbereiding, productie en montage: hoe moeten we de panelen opbouwen en de goede kleur polyester samenstellen. En op welke wijze produceren en monteren we de panelen zo goed en efficiënt mogelijk.”

 

Installatie

Wendy: “Zodra we op locatie gaan installeren, hebben we minimaal een half jaar de tijd nodig. Ook het ophangen van de panelen is een uitdaging! Het uitdagende van dit project is dat we heel veel hebben moeten schakelen. Er is veel getest om tot de juiste samenstelling van de goede kleur polyester te komen en er deden zich veel onvoorziene gebeurtenissen voor: dat maakt het bepaald niet saai!”

 

Wil je meer weten over dit project? Lees dan hier meer. Of ben je geïnteresseerd in de onze polyester oplossingen? Neem dan contact met ons op.