Boode WaterwellLeeg

Geoptimaliseerde hydrauliek voor efficiënte afvalwaterverwerking

De veilige werking van dompelmotor-roerwerken is onmisbaar voor een efficiënte rioolwaterzuivering. Wilo optimaliseerde daarom de bekende dompelmotor-roerwerkserie met eentraps tandwielen, Wilo-Flumen OPTI-TR en Wilo-Flumen EXCEL-TRE. Nu zijn deze dompelmotor-roerwerken nog veelzijdiger toepasbaar in de afvalwaterzuivering.

 

Biologische afvalwaterzuivering produceert slib dat in meerfasenprocessen anders moet worden behandeld. De nu herziene productfamilies ondersteunen de homogenisatie van het ingedikte slib. Zo blijft het vastestofgehalte over het gehele volume van de slibtank gelijk en wordt afzetting vermeden.

 

Dankzij de geoptimaliseerde hydrauliek bieden de Wilo-Flumen OPTI-TR en Wilo-Flumen EXCEL-TRE (met energiezuinige IE3-motor) een breed prestatiebereik. Daarnaast bieden ze uitstekende stuwkrachtprestatiewaarden volgens ISO 21630 en voldoende motorreserves. De zeer efficiënte schroefhydrauliek is uitgerust met slijtvaste roestvaststalen precisiegietschroeven. Deze schroeven zorgen ook voor een betrouwbare controle en continue werking die ongevoelig is voor verstopping. De opstartfase van de roerwerken is bijzonder belangrijk. Op dat moment mengen sliblagen snel en efficiënt, afgestemd op de belastingbehoefte.  Motorreserves zijn nodig om dan overbelasting en kostenintensieve storingen van de rioolwaterzuiveringsinstallatie te voorkomen.

 

Beide series kunnen bovendien worden uitgerust met de Wilo-EFC frequentieomvormer. De frequentieomvormer zorgt voor operationele en procesbetrouwbaarheid, zelfs wanneer de bedrijfsomstandigheden veranderen.